'Less is More' Inspired Apartment in Singapore

Architect Anjali Mangalgiri's Singapore Apartment

This 'Less is More' inspired heavenly apartment in Singapore features high ceilings, shaded openings and distinct old world charm.


The 2500 square feet apartment is located in a historic colonial-era ‘Black and White’ apartment building in Singapore. Far removed in character from the ubiquitous glass condominium towers that dot Singapore, the Black and White offers generous spaces that are filled with natural light and natural air. The apartment also features lofty eleven feet high ceilings, shaded openings and a distinct old world charm.

Picture Courtesy: Grounded

The design theme for the ‘Black and White Modern’ apartment interiors was ‘Less is More’. "We wanted to retain the lightness and airiness of the space and keep the interiors clean and uncluttered. We chose a black and white overall palette to highlight the historic nature of the building, and then added bright pops of color for fun.", says Anjali Mangalgiri, explaining the design process behind the design of the apartment.

Picture Courtesy: Grounded

The apartment is surrounded by big trees, the designers intended to bring some of that nature indoors in the form of plants, dried tree branches, and a big ‘Saur’ wood dining table.

Picture Courtesy: Grounded

The apartment is also meant to showcase the memorabilia collected during Anjali’s myriad travels and stays around the world. Each object in the apartment has a story and a memory attached to it, making the interiors very intimate and personal


Design House: Grounded

Principal Architect: Anjali Managalgiri

Photography: Carli Teteris


70 views

Blog