top of page

This House in Lucknow Aims to Find the Perfect Balance between Aesthetics and Functionality

Updated: Feb 17, 2023

The Golf Villa exhibits a lavish outline giving it a unique visual identity in a typical neighborhood. The interiors are simple and elegant while at the same time exuding a sense of luxury. A rich and exclusive color pallet is used to add warmth to the spaces.

Located in Lucknow, this Grand Golf Villa is situated on a north facing rectangular plot. Spreading across a plot area of 10200 sq.ft. The villa has a built-up area of 12000sq.ft.


The site is open at the front and rear side. Considering the fact that the Rear side of the site shares its periphery with the premium Lush green Golf Course it is only apt to call it The Golf villa.

The design philosophy honors the unique personality of the client. The idea was to create a modern style house while maintaining the balance between aesthetics and functionality. This residence exhibits a lavish outline giving it a unique visual identity in a typical neighborhood.


A homogeneous color scheme of greys and white is followed on the exterior with textures of wood and stone to create highlight elements on the façade. The magnificent double-height door crafted in natural wood, emphasizes the main entrance and gives the villa a palatial touch.

The primary goal was to create a cozy, comfortable and well-connected house. As the villa is designed for a small family consisting of the client, his children and his parents. The idea was not to let the huge scale of the house overpower and dominate the family.


The villa consists of 5 bedrooms, a formal and informal living area, kitchen and dining area, a pooja room, a terrace garden overlooking the golf course, an entertainment room and a home theatre.


The vision was to design a home in which a family would bond and co-habit well. The spatial requirements are fulfilled in a manner that each member gets a certain amount of privacy while still feeling connected with one another.


The lavish residence came out exquisitely well, because it brought out the passion of users and the designers, which was aligned well by workmen, resulting in a seamless product. This villa is a place for the family to relax, enjoy, laugh and create countless memories. As the owners intended, this is a celebration of ‘home’.


Project: Golf Villa - H/160

Location: Lucknow

Design House: Space Designers

Principal Designers: Ar. Jitendra Bhatia, Ar. Kavit Bhatia, Ar. Swati Bhatia


Gallery:


14 views0 comments

Comments


Blog

bottom of page