top of page

Alexis Dornier creates Birdhouse Resort that Seamlessly Integrates into Nature

The project is composed of three stilted structures encompassing a sh

ared pool and sundeck space designed through fluid shapes such as walkways, water features, and flower beds. The largest building is nestled into a sloped site overlooking a small creek running past the property, while the studio and the guest house flank the entrance of the site.

Together the structures create an ensemble that integrates into the existing foliage of large trees which were maintained to provide external shading and privacy.

These so-called birdhouses blend into the environment, and their pivoting floor plans create expressive inhabitable sculptures that form exciting relationships to the outside while remaining very present as memorable interpretations of the concept of a house. Exploring those structures is a journey through the three-dimensional, maze-like arrangement of their various spaces, which all radiate out from their central vertical circulation elements into the surrounding environment.


Project: Bird Houses

Location: Ubud, Bali

Design House: Alexis Dornier

Photography: KIE


Gallery:




3 views

Commentaires


Blog

bottom of page