top of page

AR13 Designs their Studio as an Evolving Space of Creative Exploration amid Vadodara’s Urban Fabric

Updated: Oct 1, 2023

Studio AR13 by AR13

Situated within Vadodara's urban fabric, this east-facing rectangular plot spans 2600 square feet and adjoins open plots on the west and south sides while a residential building abuts its northern face.

Comprising two linear blocks the structure encloses a lush central green space and thoughtfully mitigates the southern sun's intensity. The design optimizes space usage while the ground floor layout accounts for future expansion of the studio space.

The entrance is nestled in a tranquil aquatic setting with steps which fosters a serene transition from the bustling surrounding streets. Internally, the studio flows linearly consisting of housing and waiting area, discussion zone and working zones along with a pantry, material library and a washroom.


The studio interior boasts raw wood, concrete, steel and natural stones harmonizing with lush green views and Agra red stone backdrop. The studio’s unique slabs add character while blooming plants, art pieces and on-going explorations contribute to its vibrant ambiance.

Project: Studio AR13

Location: Vadodara, Gujarat

Design House: AR13

Design Team: Ar.Himalay Goraniya, Ar. Hiren Patel, Ar. Shivani Chauhan

Photography: Vinay Panjwani


Gallery:




コメント


Blog

bottom of page