Contemporary Interiors and Subtle Partition Grids Break Up this Open Plan Salon in Surat

Luxury Salon by Studio Ivy

This 1200 square feet of salon space is carefully organised into different segments using metal partitions and planters, with each offering a unique character.

The salon, a common entity these days, has evolved from being just a barber shop with small, poorly lit and ventilated enclosures to state-of-the-art spaces offering cutting technology, design and services.

This salon in Surat is an example of such a space. On entry, you notice that the main floor area is divided by a metal bar in an effort to create more space complimented by planters.

Large mirrors face the salon chairs which reflect the design and décor of the space. A soothing color pallet of warm and cool colors, whether in the lighting or the furniture, has been used to provide a relaxing experience for the customer.

Project: Luxury Salon

Location: Surat

Design House: Studio Ivy

Lead Designer: Chandrakant Parmar

Photography: Sagar Swami


Gallery:


31 views

Blog